با افزایش خرید مردم از فروشگاه های اینترنتی ، طراحی سایت فروشگاهی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و خیلی از کسب و کار های برای وارد شدن به عرصه فروش آنلاین نیاز به طراحی سایت اختصاصی ندارند و می توانند با هزینه های کمتری یک فروشگاه اینترنتی با امکانات مورد نظرشان داشته باشند.
سیستمهای فروشگاه ساز اینترنتی این امکان را برای صاحبان کسب و کارهای فروشگاهی فراهم میکند.
این سیستم ها به صورت رایگان و در قالب یک سیستم مدیریت محتوا (cms) و به صورت کد باز (open source) می باشند . همچنین یکی از مزیت های این نوع فروشگاه ساز ها این است که شما هنگام استفاده از آنها هیچگونه نیاز به کدنویسی و برنامه نویسی ندارید و این فروشگاه سازها امکان سفارشی سازی براساس نوع کسب و کار را دارد.
حالا بریم سراغ مقایسه این فروشگاه سازها تا بیشتر با آنها و ویژگی های آنها آشنا بشیم.
ووکامرس یکی از محبوب ترین و کامل ترین فروشگاه سازها می باشد که برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس ساخته شده است . این فروشگاه ساز بسیار منعطف و قابل سفارشی سازی است و شما می توانید آن را مناسب با کسب و کار خود تغییر دهید .
برای نصب ووکامرس نیاز به یک سری تنظیمات خاص دارید که البته از این بابت نگران نباشید ، چون با استفاده از راهنمای ووکامرس می توانید قدم به قدم مراحل را پیش ببرید .
در عین حال استفاده از افزونه ووکامرس سخت نیست ، البته نسبت به شاپیفای دارای پیچیدگی بیشتری است ولی نسبت به مجنتو کاربر پسند تر است.
استفاده از ووکامرس رایگان است ، همچنین آپیدیت هایی که برای آن قرار می گیرد نیز رایگان است ، فقط در صورتی نیاز به پرداخت هزینه است که شما بخواهید از امکانات سئوی محصولات استفاده کنید.
ووکامرس به علت سفارشی شدن و نصب بر روی وردپرس گزینه های خوبی برای بالا رفتن سئو دارد. به گزارش سایت «ecommerce-platform » ووکامرس توانسته است در سئو، رتبهی ۹۸ از ۱۰۰ را کسب کند.
درصورتی که در استفاده از ووکامرس به مشکل خوردید ، می توانید با ارسال تیکت به ووکامرس راهنمایی گرفته و مشکل خود را حل کنید.
شاپیفای یک سیستم فروشگاه ساز کامل است که به راحتی از کدنویسی پشتیبانی می کند و همچنین کد های HTML و CSS برای شما در دسترس است .
شاپیفای برای افراد مبتدی بسیار مناسب است و از نظر کاربرپسند بودن بسیار خوب و کامل است و از نظر کارایی بسیار ساده است و با drag & drop (کشیدن و رها کردن) کی توانید کارها را انجام دهید.
شاپیفای کاملا رایگان نیست و فقط تا 14 روز می توانید به صورت رایگان از آن استفاده کنید و پس از 14 روز باید هزینه ای به صورت ماهانه پرداخت کنید.
طبق گزارش سایت ecommerce-platform شاپیفای در سئو رتبه ۹۸ از ۱۰۰ را دارد. این فروشگاه ساز امکانات سئو مثل تگ عنوان ، توضیحات متا و ... را پشتیبانی می کند.
یکی از نقاط ضعفی که این فروشگاه ساز دارد این است که با وجود تعداد زیاد قالب که دارد امکانات کمی برای شخصی سازی دارد.
شاپیفای در زمینه پشتیبانی حرف اول را می زند و به صورت 24 ساعته پاسخگوی کاربران است.
برای ارتباط با تیم شاپیفای می توانید از 3 روش تماس تلفنی ، چت و ایمیل استفاده کنید ، همچنین با مراجعه به وبسایت شاپیفای می توانید از راهنمایی های زیادی مشاهده کنید.
این فروشگاه ساز دارای انعطاف پذیری زیادی است و امکانات نامحدودی در اختیار صاحبان کسب و کار می گذارد . مجنتو از واحدهای پولی و نرخ مالیات مختلف پشتیبانی می کند. در مجنتو امکانات زیادی در اختیارتان قرار می گیرد ، امکاناتی از قبیل : دسته بندی دقیق و منظم ، فروش اختصاصی و تقسیم بندی مشتریان .
از آنجایی که مجنتو نیز به صورت کد باز ارائه شده است و دارای پلاگین های زیادی است . از این رو شما می توانید کدها را تغییر داده و ویژگی های زیادی به آن اضافه کنید.
مجنتو دارای محیط کاربرپسندی نیست وکار با آن کمی سخت است . به همین دلیل برای افرادی که دانش کمی در رابطه با فروشگاه سازها دارند مناسب نیست .
مجنتو در دو نسخه Magento CE و Magento EE ارائه شده است .
نسخه CE رایگان است و نیاز به پرداخت ماهانه ندارد و مناسب برای فروشگاه های کوچک و متوسط است اما نسخه EE برای فروشگاه های بزرگ مناسب است و هزینه های آن بستیگی به کسب و کار شما دارد.
مجنتو در سئو عملکرد عالی دارد و همچنین تنظیمات زیادی مانند متاتگ ها، بهینه سازی تصاویر ، تگ های استاندارد برای محصولات و ویرایش فایل robot.txt برای بهینه سازی و سئو در اختیار کاربران قرار می دهد. همچنین مجنتو در بین فروشگاه سازهای رایگان تنها فروشگاه سازی است که نمره سئو 100 از 100 رت کسب کرده است .
مجنتو قالب های بسیار متنوعی دارد و قالب های ارائه شده در فروشگاه مجنتو از میزان کاربرپسندی بالایی بهره مند هستند و همچنین این قالب ها را می توانید تنظیم وتغییر دهید.
نسخه رایگان مجنتو پشتیبانی ندارد و فقط از طریق انجمن ها می توانید سوالات خود را مطرح کنید و جواب دریافت کنید ولی کاربرانی که از نسخه پولی استفاده می کنند ، می توانند از پشتیبانی بهره ببرند.البته سایت مجنتو دارای دوره های آموزشی رایگان و غیر رایگان است .
یکی دیگر از بهترین فروشگاه سازهای رایگان اپن کارت است. این پلتفرم بر پایه php نوشته شده است و افرادی که این زبان را مسلط هستند بسیار راحت و کار آمد است. این سیستم برای فروشگاه های کوچک و متوسط مناسب است . به دلیل استفاده از تکنولوژی AJAX در اپن کارت ، دارای سرعت بالایی است . همچنین اپن کارت از زبان های مختلف و واحد پولی متنوع پشتیبانی می کند.
اپن کارت از نظر کاربرپسند بودن مابین مجنتو و ووکامرس قرار می گیرد و می توان گفت تقریبا از مجنتو راحت تر و از ووکامرس سخت تر است .
اکثر امکانات آن رایگان است ولی تعدادی از افزونه های اپن کارت هستند که باید برای آنها هزینه پرداخت شود.
یکی از نقاط ضعف اپن کارت در زمینه سئو است ، اپن کارت در سئو معمولی است و سئوی لینک های آن نسبت به ووکامرس بهتر است .
یکی دیگر از نقط ضعف اپن کارت نسبت به دیگر فروشگاه سازهای رایگان ، در قالب های آن است و شما برای مدیریت قالب های آن نیاز به دانش برنامه نویسی دارید و باید به CSS ، HTML و JavaScript مسلط باشید .
اپن کارت پشتیبانی محدودی دارد و برای حل مشکلات باید خودتان در انجمن ها مشکلات را مطرح کنید تا جواب بگیرید.
در انتها گفتن این موضوع لازم است که اگر در ابتدای راه هستید و میخواهید یک فروشگاه کوچک راه اندازی کنید ، می توانید روی فروشگاه سازهای رایگان حساب کنید و از آنها استفاده کنید ولی اگر می خواهید یک فروشگاه بزرگ و قدرتمند راه اندازی کنید ، پیشنهاد می کنم که فروشگاه اختصاصی و حرفه ای خود را بسازید.
آزمایشی
COMMENTS